Vyhlášené 2. kolo přijímacího řízení do primy pro školní rok 2023/2024

Florbalový turnaj

Dne 28. 11. se v České Lípě uskutečnilo okresní kolo florbalového turnaje Subterra. Náš tým jel na tento turnaj v sestavě:

Gólman – Jakub Kumšta

Obránci – Anna Dušková, Adam Janatka, Josef Chour

Útočníci – Jan Dušek, Jakub Trepeš, Ondřej Týkal, Adam Novák, Jan Maslen, Ondřej Kováč.

První zápas jsme sehráli se SŠ Klíč. Již v prvních minutách se ukázalo, že jsme favority tohoto zápasu a nakonec jsme do sítě soupeře vstřelili 7 gólů, přičemž náš brankář nepustil za svá záda jediný míček. Skóre prvního zápasu bylo 7:0.

Druhý zápas byl o poznání složitější, jelikož jsme nastoupili proti Obchodní akademii Česká Lípa. Do tohoto zápasu jsme vstoupili v roli outsidera, ale již v prvních minutách se ukázalo, že s bojovností, nasazením a zodpovědností můžeme tomuto soupeři konkurovat.

První gól jsme do sítě soupeře vstřelili po čtyřech minutách a do tabulky střelců se zapsal Jan Maslen.

Bohužel nám vedení nevydrželo moc dlouho, jelikož se soupeř prosadil po naší chybě v obranném pásmu.

V první třetině jsme následně přidali i druhý gól zásluhou Jakuba Trepeše. Před koncem zápasu bylo proti našemu týmu nařízeno nesmyslné trestné střílení, na nájezdníka soupeře náš gólman nevyzrál.

Do druhé poloviny jsme vstoupili s ještě větší vervou a chtíčem. Hráči nechali na hřišti úplně vše. Avšak zásahem třetí moci v podobě rozhodčích, kteří přehlédli pohybující se míček při rozehře soupeře, jsme obdrželi třetí gól.

Tato skutečnost nás nezastavila v bojovnosti a po krásné akci v útočném pásmu po ose Adam Novák a Jan Maslen skóroval Ondřej Kováč. Skóre bylo tedy opět vyrovnané.

Deset sekund před koncem jsme se dostali do útočného pásma, kdy Jakub Trepeš přihrával na volného Jana Duška. Po jeho střele skončil míček na břevně branky.

Zapas skončil remízou 3:3 a tak každý tým bral jeden bod.

 Třetí zápas byl rozhodující pro naše celkové umístění. Predikce byly jasné. Pokud bychom vyhráli, postupujeme do krajského kola.

Remíza či prohra znamená třetí místo. V případě remízy rozhodovalo celkové skóre.

Začátek zápasu se nám vůbec nepovedl. Po chybě v obranném pásmu jsme inkasovali a prohrávali 0:1. Následně jsme chybovali opětovně a ze samostatného úniku zvýšil soupeř na 2:0. V první části jsme obdrželi ještě jeden gól. 

Při přestávce jsme se pokusili vyhecovat a stabilizovat naši hru. Soupeře jsme nenechali vystřelit na branku, ale naše efektivita v útočném pásmu byla mizerná. Nedáš – dostaneš. A tak soupeř vstřelil čtvrtý gól. Po tomto kvartetu jsme sebrali poslední síly a prostřídali útočné řady. Do první formace se přesunul Adam Novák. Tento tah se vyplatil. Po krásné souhře vymetl pavučiny z branky soupeře Jakub Trepeš. 

Bohužel pro nás plynul tzv. čistý čas, kdy i při přerušení běžela časomíra, a tak jsme neměli dostatek času na dotažení tříbrankového rozdílu. Na závěr zápasu jsme vytvořili v obranném pásmu soupeře tlak, kdy jsme odvolali brankáře a hráli se šesti hráči v poli. Ovšem tento risk se nevyplatil a zápas ukončila siréna za stavu 1:4.

Celkově jsme se se ziskem čtyř bodů umístili na třetím místě.

Celkové umístění 

  1. Euroškola Česká Lípa (7 bodů)
  2. Obchodní akademie Česká Lípa (5 bodů
  3. Gymnázium Mimoň (4 body)
  4. SŠ Klíč (0 bodů)

Děkuji všem hráčům za skvěle odvedenou práci a budu se těšit na další zápasy.

Sportu zdar a florbalu zvlášť!

Tomáš Machálek